Tietoa tuotteista

Valmistus

Tuotteet valmistetaan käsin alkaen kasvien keräämisestä valmiiseen tuotteeseen. Vain raskaimpiin työvaiheisiin otetaan koneita avuksi, kuten esim. vartalonkuorinnan sekoittamiseen sekä kasvien hienonnukseen.

Useimpien tuotteiden pohjana on öljymaseraatti, ikivanha keino yrttien rasvaliukoisten tehoaineiden uuttamiseen öljyyn. Homeitiöiden ja muiden haitallisten mikrobien kasvun välttämiseksi käytetään ainoastaan kuivia, vaurioitumattomia kasveja. Kasvit sullotaan lasiastioihin sellainen määrä, että maseraatista tulee puuromaista kun kasvit peitetään öljyllä. Kasvit saavat vetäytyä öljyssä 3-4 vikkoa ennen siilausta. Mitä suurempi määrä kasveja, sitä tehokkaampi tuote. Kehäkukkasalvan kohdalla tämä tulee erityisen selväksi: sen ihonhoidollinen teho perustuu kehäkukan väriaineisiin – liian pienestä määrästä kehäkukkia salvasta tulee kalpeaa ja sen teho on heikko.

Etiketit ovat Villiyrttipuodin omaa suunnittelua ja muotoilua. Kuva-aineistoon on käytetty kuvia vanhoista kasvistoista sekä uusia valokuvia. Etiketit tulostetaan karjaalaisessa Fotostossa.

Yrtit

Villiyrttipuodin käyttämistä yrteistä löytyy dokumentoitua, luonnontieteeseen pohjautuvaa tietoa. Tuotteiden valmistusta ja sisältöä säätelee EU:n kosmetiikkalainsäädäntö ja ne tarkastaa kosmetiikan turvallisuuteen erikoistunut proviisori.

Villiyrttien lisäksi käytetään turvallisiksi todettuja luonnonmukaisesti viljeltyjä kasveja kuten kehäkukkaa, kamomillaa, minttua ja sitruunamelissaa – kaikki monipuolisia ja täynnä tehoaineita olevia kasveja.

mehiläisvaha

Mehiläisvaha

Mehiläisvaha on erinomainen ihoa hoitava ja pehmentävä luonnontuote joka suojaa ihoa tukkimatta huokosia. Mehiläissalvalla hoidetaan erityistä hoivaa ja suojaa tarvitsevaa ihoa. Näiden ominaisuuksien vuoksi Villiyrttipuodin tuotteiden ainoana sakeuttamisaineena käytetään mehiläisvahaa. Vaha on kotimaista ja luomulaatuista.

hamppusalva kehäkukkasalva

Vesi

Vesi on useimmiten ensimmäisellä sijalla markkinoilla olevien ihonhoitotuotteiden sisällysluettelossa mikä tarkoittaa, että suurin osa tuotteen hinnasta muodostuu vedestä. Koska Villiyrttipuodin tuotteet ovat vedettömiä niiden sisältämät vaikuttavat ja hoitavat aineet ovat tiivistetyssä muodossa. Ne ovat toisin sanoen myös riittoisia.

Iho tarvitsee vettä mutta sen voi hyvin lisätä tuotteeseen sekoittamalla siihen muutama tippa vettä kämmenessä (ei purkkiin), tai käyttää tuotetta kostutetulle iholle.

Ihonhoitotuotteessa jo tippa vettä muodostaa haitallisille mikrobeille kasvualustan jolloin tuote tarvitsee säilöntaineen. Kasviöljyjen luonnollista E-vitamiinia lukuun ottamatta Villiyrttipuodin tuotteissa ei siis ole säilöntäaineita.

Kehäkukkaöljy

Öljyt

Pääsiassa käytetään luomulaatuisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä, mutta ekosertifiointi ei ole ehto: kun valittavana on mahdollisimman lähellä tuotettu ”tavallinen” öljy tai toisella puolella maapalloa tuotettu luomuöljy, valinta osuu ensimmäiseen. Esimeriksi Villiyrttipuodin eräissä tuotteissa käytetyt kotimainen hamppuöljy on torjunta-aineettomasti viljelty mutta ei ole läpikäynyt ekosertifioinnin edellyttämää byrokratiaa.

Useassa Villiyrttipuodin tuotteessa pohjaöljynä käytetty auringonkukan siemenöljy on miedontuoksuinen, kylmäpuristettu ja luomulaatuinen, erinomainen ihonhoidollisilta ominaisuuksiltaan sekä hyvin imeytyvä. Kotimainen kylmäpuristettu rypsiöljy olisi ihonhoidollisesti hieno öljy, mutta ei voimakkaan tuoksunsa vuoksi ole kaikkien mieleen. Jojoba-, argan-, kookos- sekä muita eksoottisia öljyjä ei käytetä, vaikka varmasti hyviä ovatkin. Poikkeuksena on rypsisaippuiden sisältämä kookosrasva joka antaa saippualle oikean koostumuksen. Saippuat eivät kuulu vakiovalikoimaan vaan niitä valmistetaan pienempinä erinä kausiluontoisesti.

Kaikki kasviöljyt sisältävät luontaisesti E-vitamiinia joka suojaa öljyä härskiintymiseltä. Erityisen runsaasti E-vitamiinia on vehnänalkioöljyssä jonka vuoksi sitä käytetään luonnollisena säilöntäaineena monessa Villiyrttipuodin tuotteessa. Korkean E-vitamiinipitoisuutensa vuoksi vehnänalkioöljyä pidetään yhtenä ihoa parhaiten hoitavana ja ravitsevana öljynä.

Raakaöljystä tuotettuja öljyjä ja rasvoja kuten mineraaliöljyä, paraffiinia tai vaseliinia ei käytetä. Ne tuskin ovat haitallisia ja halvan hintansa vuoksi niitä löytyy useasta ihovoiteesta, apteekissakin myytävästä perusvoiteesta, mutta niistä puuttuvat orgaanisten öljyjen sisältämät antioksidantit, vitamiinit ja muut ihoa hoitavat ainesosat.

Tuoksut

Monet ihonhoitotuotteiden käyttäjät pitävät tuotteen miellyttävää tuoksua tärkeänä osana myönteistä käyttökokemusta. Toiset katsovat, etteivät tuoksut kuulu luonnonkosmetiikkaan, ja jotkut ovat allergisia tuoksuille. Villiyrttipuodin tuotteet ovat tuoksultaan mietoja tai kokonaan ilman lisättyä tuoksua.

On useita syitä sille, että Villiyrttipuodin käyttämät tuoksuöljyt ovat synteettisesti valmistettuja. Ensinnäkin n.k. luonnollinen tuote ei automaattisesti ole käyttäjälle synteettistä tuotetta turvallisempi. Eteerisiin öljyihin verrattuna synteettisesti valmistetuista tuotteista on helpompi jäljittää mahdolliset allergeenit. Eteeristen öljyjen kohdalla tämä on vaikeampaa johtuen m.m. vaihtelevista kasvuolosuhteista ja ilmaston vaihteluista. Toinen syy on eteerisiin öljyihin tarvittava valtava kasvimäärä joiden viljely vaatii runsaasti luonnonvaroja. Lisäksi, vaikka useimmat eteeristen öljyjen tuottajat toimivat asianmukaisesti, ainakin EU:n ulkopuolisten tuotantolaitosten olosuhteita on vaikea arvioida. Eteeriset öljyt eivät myöskään välttämättä ole ”luonnollisia”, monesti niissä esiintyviä ainesosia tuotetaan synteettisesti.

Eteeristä öljyä löytyy kahdesta Villiyrttipuodin tuotteesta: minttuöljyä Viiden yrtin jalkavoiteesta sekä sitruunaöljyä Korjaavasta käsivoiteesta. Molemmat ovat luomulaatuisia, ekosertifioiduilta tiloilta.

Villiyrttipuodin käyttämistä tuoksuöljyistä on mahdollista saada seikkaperäinen lista kunkin tuoksuöljyn ainesosista sekä niistä saatuja tutkimustuloksia.

Tutustu tuotteisiin