Olen Ingalill Ihrcke ja villiyrtit ja niiden käyttö ovat kiinnostaneet minua vuosikymmeniä. Peruskoulutukseltani olen filosofian maisteri Helsingin yliopistosta. Kiinnostukseni arjen historiaan vaikutti siihen, että oppiaineikseni valikoituivat muun muassa folkloristiikka ja kansatiede. Kansanlääkintä ja muu hyötykasvien käyttö kuuluivat opintojen kiehtovimpiin asioihin, vaikka pro gradu-tutkielma käsittelikin ihan muita aiheita.

Luonnontieteisiin pohjautuvaa tietoa villiyrttien käytöstä olen omaksunut pääasiassa kirjoista ja kursseilla, mutta myös kauppayrttineuvojaksi kouluttautuessani. Koulutus järjestettiin Opetushallituksen kriteerien mukaisesti ja tarjosi koottua tietoa kasvien keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Se antoi myös pätevyyden kouluttaa villiyrttien kerääjiä. Vuosien saatossa on kertynyt monia kokeiluja teesekoitusten, hiusnaamioiden, salvojen sekä muun villiyrtteihin liittyvän parissa. Kun lähituotettujen, orgaanisten, ilman turhia lisäaineita valmistettujen ihonhoitotuotteiden kysyntä kasvoi kasvamistaan, heräsi ajatus niiden tarjoamisesta myös muille kuin lähipiirilleni. Parin byrokratiaviidakossa vietetyn vuoden jälkeen oli aika perustaa Villiyrttipuoti. Onnistuneimmista ja käyttökelpoisimmista yrttikokeiluista kiteytyi Villiyrttipuodin perusvalikoima, ensimmäisinä perinteisesti valmistetut hoitavat salvat.

Tänään valikoimiin kuuluu myös ihonhoitoöljyjä, kuorintavoiteita, huulirasvoja ja savinaamioita. Muutama vuosi sitten Villiyrttipuoti laajensi toimintaansa terveyden ja hyvinvoinnin saralla. Koulutettuna hierojana tarjoan asiakkaan tarpeeseen yksilöllisesti vastaavia hoitoja: tehokasta, lihasjumeja laukaisevaa klassista hierontaa, jännitysniskan hoitoa, verenkiertoa parantavaa jalkahierontaa, rentouttavaa kasvo- ja päähierontaa y.m. Luonnollisesti Villiyrttipuodin tuotteita käyttäen, kun asiakas näin toivoo.

Toimintapaikka: Bulevardi 1, 10300 Karjaa

Myynti verkkokaupan kautta tai sopimuksen mukaan.