Vildörtabodens grundare är jag, Ingalill Ihrcke. Jag har i decennier intresserat mig för vilda växter och deras användning. Till min grundutbildning är jag filosofie magister från Helsingfors universitet. Intresset för vardagens historia bidrog till att studieämnena blev bl.a. folkloristik och etnologi. Folklig läkekonst och annan användning av nyttoväxter hörde till de mer spännande sakerna under studierna, även om pro gradu-avhandlingen kom att handla om helt andra saker.

Naturvetenskaplig kunskap om vildörters användning har jag inhämtat huvudsakligen från böcker och kurser, men också under utbildningen till örtrådgivare. Den arrangerades enligt Ubildningsstyrelsens kriterier och gav samlad kunskap om plockandet, hanteringen och användningen av vilda växter, liksom behörighet att utbilda örtplockare.

Under årens lopp har det blivit många experiment med téblandningar, hårinpackningar, salvor och annat örtrelaterat. Då efterfrågan på närproducerad, organisk hudvård, utan onödiga tillsatser bara verkade växa, väcktes tanken på att erbjuda sådana också till andra än den närmaste kretsen. Efter ett par år i byråkratins djungel var tiden mogen att starta Vildörtaboden. Av de mest lyckade och användbara örtexperimenten utkristalliserades Vildörtabodens grundsortiment med traditionellt tillverkade vårdande salvor som första produkter. Idag består sortimentet också av hudoljor, skrubbkrämer, läppsalvor och lermasker.

Vildörtaboden har för några år sedan utvidgat sin verksamhet inom hälsa och välbefinnande. Som utbildad massör erbjuder jag individuellt anpassade behandlingar: effektiv, klassisk massage som löser muskelspänningar, behandling av stressnacke, cirkulationsförbättrande fotmassage, avslappnande ansikts- och huvudmassage etc. Naturligtvis med Vildörtabodens produkter, om kunden så önskar.

Adress: Verksamhetsställe: Bulevarden 1, 10300 Karis

Försäljning via webbutiken eller enligt överenskommelse.